РЭЛІГІЙНАЯ АБШЧЫНА
ХРЫСЦІЯН ВЕРЫ ЕВАНГЕЛЬСКАЙ

Бог не будзе ўсё жыццё купляць нам цацкі!

Бог не будет всю жизнь покупать нам игрушки!

Лёгкае хрысціянства я ўбачыла ў сваім жыцці, лёгкае хрысціянства я бачу кожны дзень у жыццях іншых людзей. Я ўсвядоміла найглыбейшы ​​сэнс гэтых слоў — лёгкае хрысціянства. Некаторыя запярэчаць, апелюючы Словам Божым. Заезджаныя пропаведзі на гэтую тэму ўжо надакучылі, бо Ісус ёсць любоў, Ён сказаў: "заўсёды радуйцеся", неспрактыкаваны пойдзе і не заблудзіцца, галоўнае быць шчырым, бо "са шчырым Бог паступае шчыра". Усё ды й амэн. Але ні адзін з довадаў не гаворыць аб лёгкім і простым хрысціянстве.

Этапы хрысціяніна: 1. Пакаянне — радасны дзень, ты святы, гэта зрабіў Бог без прычыны, проста так. Ён прапанаваў — ты прыняў. 2. Хрышчэнне — знешняе сведчанне, тваё абяцанне хадзіць з Богам. 3. Духоўны рост. Пункт А: давер Богу — Бог творыць цуды ў тваім жыцці, сведчанні кожны дзень, Ён выконвае амаль любыя твае капрызы. Пункт Б: вызваленне ад грахоў — ты разумееш, што давер і вера ў цуды Бога — гэта добра, але не заўсёды стала спрацоўваць, таму што Бог чакае ад цябе аддачы — Змяняйся, набліжайся да святасці, калі хочаш Божых адказаў.

І вось тут ты пачынаеш разумець, што не ўсё так проста, як было на першай стадыі А. Бо хочацца атрымліваць ад Бога, хочацца дабраславенняў і ўладкавання, хочацца, хочацца, хочацца ..!

На гэтай стадыі ў многіх у жыцці адбываецца трагедыя, хоць яны самі пра гэта не здагадваюцца. Паволі, зразумеўшы, што вызваленне ад граху — гэта складана, яны пераконваюць сябе, што гэта амаль немагчыма. Але жыццё з Богам — яно ж такое цудоўнае, асабліва, калі заставацца на пункце А. Так-сяк, памаленьку, накшталт, з Богам жывуць, толькі крыжуючы сваю плоць. Але патрэбы ніхто не адмяняў. Бог, ты ж усё разумееш !!! І ў Слове Тваім абяцанні: тым, хто любіць Бога ... усё спрыяе на добрае, загінуць каля мяне тысячы і дзясяткі тысяч, чаго мне баяцца, калі са мной Бог, у Бога кожны валасок на маёй галаве падлічаны і нічога не адбываецца без Яго волі, ён прынёс жыццё і жыццё з лішкам, Бог сваіх не пакіне, Бог верны свайму слову, і сіла веры ў гэтыя абяцанні дзейнічае, а я ж веру !!! Значыць, усё атрымаецца !!!

Няўжо? Ты даўно затрымаўся ў пункце А і чакаеш, што Бог будзе купляць табе цацкі, як бацька, свайму двухгадоваму сыну? "Оооо, я з верай прасіў, і Бог так блаславіў мяне працай", "такі цуд адбыўся, я марыла падарожнічаць, і Бог падарыў мне бясплатны тур, як жа Ён верны і любіць мяне", "Божа, дзякуй табе за тое, што мой дзень сёння такі радасны". "Бог, хачу гэтую цацку — на, сынок — Бог, і гэта таксама вялікая патрэба – на, сынок!". Мы спыніліся ў пункце А і наіўна мяркуем, што гэта Божыя адказы ў нашым жыцці, выкананне Яго вялікіх абяцанняў для нас? Бог даўно не кіруе нашым жыццём, Ён чакаў, што мы пойдзем далей, выконваючы пункт Б, у пункт В!

Пункт В: выкананне Яго волі — ты не чакаеш цудоўных праяў ад Бога ў выглядзе выканання тваіх жаданняў, ты чакаеш указанняў ад Яго. Ты творыш Яго справу, як дарослы любы сын, якому не патрэбныя ўжо цацкі, які ведае сэрца, жаданні і намеры бацькі і гатовы выканаць Яго ўказанні.

Ён чакае, што мы дойдзем да пункта В. Але ў Яго няма часу чакаць, пакуль мы нагуляемся ў свае цацкі, пакуль мы будзем меркаваць, што для Бога мае вялікае значэнне ўладкаванне нашага свецкага, цялеснага, фізічнага, эмацыйнага жыцця. Для Бога — гэта цацкі, якія Ён не мае намеру купляць нам усё жыццё! Добра жыць, добра есці — гэта ўсё, чаго мы хочам? "Мая ежа ёсць тварыць волю Таго, Хто паслаў Мяне, і здзейсніць справу Ягоную".

Ева
Дата апублікавання: 07.12.2016

Нататкі на служэнні

  • За что 01.05.2024 • Вiктар Семяновіч
  • Ты надобен Господу 02.04.2024 • Павел Шапко
  • Быть, а не казаться 02.03.2024 • Никита Чачалов
  • Стой на страже 01.02.2024 • Александр Радюкевич
  • С новым годом, друзья! 01.01.2024 • Аляксандр Стасілевіч
  • Какой должна быть молитва 01.12.2023 • Давид Зновец
  • На каждый возраст - свой спрос 01.11.2023 • Илья Новицкий
  • Божья истина 01.10.2023 • Никита Чачалов
  • Бог любит малых воробьёв 01.09.2023 • Павел Стасілевіч
  • Должен ли я любить всех людей? 01.08.2023 • Максім Стасілевіч
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6